تاثیر ورزش یوگا در زایمان طبیعی
نوشته شده توسط : chiman

به طور کلی یوگا، برای تمام سنین و به تناسب شرایط فیزیکی افراد، تمریناتی را تعریف می کند. مسلماً می دانیم که یوگا تنها یک ورزش نیست که در مدتی آن را انجام دهیم و سپس بعد از به نتیجه رسیدن، کنار بگذاریم. بلکه یوگا سبکی از زندگی سالم است که شامل تمرینات بدنی، تنفسی، تمرکزی و مدیتیشن است. آداب و رفتارهایی که علاوه بر آن در یوگا توصیه می شود، نظیر تغذیه ی سالم، عادات خواب، رفتارهای اجتماعی و غیره؛ فرد را در طول زندگی هدایت می کند.
در ۹ ماهه بارداری افکار متفاوتی مثل زایمان و مادر شدن ذهن تان را مشغول خواهد کرد. آیا زایمان به بدن آسیب می رساند؟ چگونه می‌توان آن را ساده ‌تر کرد و از دردش کاست؟ گرچه پاسخ به این پرسش‌ها برای افراد مختلف، متفاوت است، ولی بسیاری از مادران به این باور رسیده ‌اند اجرای تمرین های یوگا در دوران بارداری، تحمل درد زایمان را برای مادر ساده تر می کند.
می دانیم که بخش زیادی از احساس درد، به علت فشار و تنش و انقباضی است که فرد در خود ایجاد می کند. به طور مثال: در موارد ترس، هیجان، اضطراب، اگر فرد شروع به تنفس های منظم و آرام بکند، متوجه کاهش ترس و هیجان می شود. در مورد زایمان نیز، به همین صورت است، یعنی ترس و اضطراب باعث ایجاد فشار و در نتیجه درد زیاد در طول زایمان می گردد.

تاثیر ورزش یوگا در زایمان طبیعی
تحت چه شرایطی زنان باردار می توانند یوگا کار کنند؟

نکته ی مهم اینست که قبل از شروع تمرینات یوگا، بهتر است با پزشک مشورت شود. اگر پیش از دوران بارداری، تمرینات یوگا به طور متداول انجام می شده است، کار راحت تر است، چون مادر دچار نگرانی مضاعف برای یادگیری تمرینات را نخواهد داشت.


انتظار چه حرکات و حالت هایی را در یوگا باید داشته باشیم؟

این نکته بسیار حائز اهمیت است که مادر نسبت به بدن خود آگاهی کامل داشته باشد. باید در نظر گرفت که تمرینات یوگا برای کمک رسانی به مادر برای زایمانی بهتر و راحت تر، با حداقل درد است. با توجه به اینکه در این دوران، سیستم بدن نسبت به دوران دیگر متفاوت تر و شاید حساس تر است، حتی کسانی که سالیان سال یوگا انجام می داده اند، باید بدانند که در این دوران تمام بخش های بدن، از جمله تنفس، گردش خون، خواب و خوراک؛ متفاوت با شرایط پیش از بارداری است، لذا پذیرای این شرایط بودن، بسیار مهم است.


انتظار چه حرکات و حالت ‌هایی را در یوگا باید داشته باشم؟

هنگام بارداری، مربی یوگا به آرامی بر حالت‌هایی تمرکز می‌کند که هدفش التیام ناراحتی های ماهیچه ‌ای و بهبود گردش خون است. حالت‌ گربه، گاو و پروانه ای تقویت کننده عضلات پشت و لگن است. در اینجا به چند نمونه از تمرینات مفید و موثر در انجام زایمانی راحت تر، می پردازیم.

  • کشش به پهلو در حالت نشسته(Ardhakati Cakrasana)
  • خم شدن به عقب(Ardha Ustrasana)
  • حرکت سگ سر پایین (Adho Mukha Svanasana)
  • مثلث(Trikonasana)
  • مدیتیشن(Meditation)

تمرین تنفس آگاهانه و آرام برای تامین انرژی مورد نیاز زایمان

دکتر کارمن نازاریو، مربی برجسته یوگا، دستورالعمل ساده‌ای را برای یادگیری تنفس آگاهانه ارائه کرده است. بانوان باردار برای تامین انرژی مورد نیاز زایمان باید تنفس عمیق را تمرین کنند‌ تا در پروسه زایمان بتوانند در درون شان توازن برقرار کنند.

۱- چهار زانو بنشینید و شانه‌ های تان را به پائین متمایل کنید.

۲- چشمان تان را ببندید و بر روی نقطه ای میان ابروها و بالای بینی تان متمرکز شوید.

۳- دستان ‌تان را روی شکم‌ تان گذاشته و فرزندتان را حس کنید.

۴- توجه‌ تان را به تنفس ‌تان جلب کنید. ریتم تنفس تان را مثل جزر و مد دریا تنظیم کنید و اجازه دهید تا این گار به صورت طبیعی انجام شود.





:: برچسب‌ها: تمرینات یوگا , تمرینات یوگادر بارداری , ,
:: بازدید از این مطلب : 209
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: